Паламентът събра кворум при втория опит. Регистрираха се 125 депутати: един

...
Паламентът събра кворум при втория опит. Регистрираха се 125 депутати: един
Коментари Харесай

Парламентът събра кворум, гласува оставката на Желязков. ГЕРБ и ДПС напуснаха залата

Паламентът събра кворум при втория опит. Регистрираха се 125 депутати: един от ГЕРБ-СДС, 58 от ПП-ДБ, нула от Движение за права и свободи, 22 от Българска социалистическа партия, 10 от " ИТН " и единствено един от самостоятелните депутати.

 

Председателят на Народно събрание Росен Желязков предложи да се включат две изключителни точки, като едната визира Проект за решение за обезпечаване на средства на " Мини Марица Изток “, а втората - настояването за неговото премахване. Той предложи точката за мините да е като първа за през днешния ден, а за негового премахване - като номер 5, като обаче работното време през днешния ден продължи до нейното приемане.

 

Точката първа се одобри. Точката втора също, само че беше поискано прегласуване. 128 бяха за, 103 срещу. 

 

Асен Василев изиска процердура и предложи точка 5 да стане точка 1.

 

Делян Добрев направи назад предложение. " Разбирам опитите на " Промяната “ да блокират бъдещето на мини " Марица Изток “ и ние това няма да го допуснем “, съобщи той. Денков изиска процедура и той, само че Желязков го отряза - " Режим на гласоподаване “. 129 народни представители поддържаха предлагането на Василев. Желязков се отдръпна, като съобщи воденето на съвещанието на Росица Кирова.

 

ГЕРБ и Движение за права и свободи напуснаха залата.

 

Липса на кворум провали началото на днешното съвещание в Народното събрание. Депутатите от ГЕРБ и Движение за права и свободи не се записаха при първичната покана от Росен Желязков и той даде 30-минутна отмора.

 

Втората регистрация беше оповестена за 9:30 часа. Доста след уреченото време, депутатите от ГЕРБ започнаха един по един да влизат в пленарната зала и да заемат отредените им места. В 9:40 часа в залата влезе и Делян Пеевски.

 

Желязков влезе в залата в 9:42 часа и прикани сътрудниците си да се записват. Кворумът се събра и се удари звънецът за начало. 

 

Очаквайте детайлности

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР